e
sv

Evinizin Kokusunu Harika Hale Getirmenin 12 Feng Shui Yolu

853 Okunma — 23 Ekim 2020 02:08
Tütsü
avatar

admin

  • e0

    Mutlu

  • e0

    Eğlenmiş

  • e0

    Şaşırmış

  • e0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Evinizin Kokusunu Harika Hale Getirmenin 12 Feng Shui Yolu: Güzel kokan bir ev, pek çoğunuza eşsiz bir keyif verir! Güzel kokular, iyi enerjinin göstergeleridir ve güzel kokularla, evinizde psikolojinizi olumlu yönde etkileyen iyi bir hava yakalarsınız. Kaldı ki günümüzde çeşitli virüsler ve hastalıklardan dolayı evde daha fazla zaman geçirmeye başladığımız şu dönemde, evinizin güzel kokması, size evinizde daha fazla zaman geçirmek için farklı bir albeni sağlayacaktır.

Şimdi sözü daha fazla uzatmadan, kokuların büyüsünü evinize getirmenin 12 yolunu birlikte keşfedelim; siz de deneyin ve en iyi olanı seçin!

1. Dağınıklığı Temizleyin:

Evinizi güzel kokan bir hale getirmek için mutlak şartlardan en önemlisi, tabii ki temizlik. Evinizi temizlemeden, evinize güzel kokular aşılayabileceğinizi düşünmüyorsunuz heralde ! Eğer düşünüyorsanız; yanlış yolda olduğunuzu belirtmekte fayda var.

En iyi kokuyu alabilmeniz için başlangıç kokunuz her zaman tazeliğin kokusudur; tabii ki bu taklit edemeyeceğiniz bir şeydir. Yani ilk önce yapmanız gereken en önemli görevlerden birisi, evinizdeki dağınıklığı gidermek ve evinizi iyi bir şekilde temizlemektir.

Bunu yapmanız için pratik yollardan birisi; dağınıklığınızı giderip, kendinizin oluşturabileceği doğal bir temizleyicidir. Hazırlamak için; kabartma tozu, sirke, uçucu yağ karışımları, vb. kullanabilirsiniz. Yani anlayacağınız, evinizin güzel kokması için önemli şartlardan biri kimyasal temizliyicilerden uzak durmanızdır. Zira bu kötü bir feng shui’dir.

Dağınıklığı Temizleyin Kötü Kokulardan Arının. Evinizin Kokusunu Harika Hale Getirmenin 12 Feng Shui Yolu

Kötü kokulardan arınmanın ve ortamı iyi kokularla bastırmanın öncelikli yolu temizlikten geçer..

2. Uçucu Yağ Difüzörü veya Spreyi:

Ultrasonik aromaterapi difüzörü, evinizin sadece güzel kokmasını sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda size temiz bir hava ve hoş bir atmosfer de sunar. Kalıcı doğal aromayı evinize yaymanın en iyi yollarından birisi bu araçlardır, ekstra bir kurulum aşaması gerektirmediği gibi; havayı istenilen düzeyde nemlendirerek, ortamın temiz kalmasını da sağlar. Ürünü satın almak isterseniz; farklı özelliklerde ve renk kombinasyonlarındaki örneklerine bakabilirsiniz: Uçucu yağ difüzörü

Uçucu Yağ Difüzörü veya Spreyi

Ultrasonik aromaterapi difüzörü, sadece evinize güzel koku yaymakla kalmaz; hava nemlemdirici özelliğiyle, odanızın havasının temiz kalmasını da sağlar..

3. Doğal Kokulu Mumlar:

Doğal kokulu mumlar, evinizi şifalı kokularla donaltmanın bir başka güzel yoludur. Genelde banyo veya yatak odası gibi küçük veya kapalı alanlarda kullanılır, yapay kokular içermeyen doğal mumlar kullandığınızdan emin olun. Daha da iyisi, balmumu mumlarını tercih edin; yatıştırıcı ve rahatlatıcı özelliklere de sahiptirler.

Doğal Kokulu Mumlar. Evinizin Kokusunu Harika Hale Getirmenin 12 Feng Shui Yolu.

Evinizde keyif veren doğal kokuları tercih ediyorsanız; mumlar en iyi doğal koku yayıcılardandır..

4. Tütsü:

Doğal ve yüksek kaliteli tütsü, evinize güzel aromalarla koku aşılamanın en iyi yollarından birisidir. Doğal tütsüyü bir süre aynı yerde tuttuğunuzdan emin olun. Koku, bu şekilde daha uzun süre kalıcı etkisini gösterecektir..

Tütsü

Ortalığa, duman aracılığıyla güzel koku yaymanın tek yolu tütsüdür..

5. Çiçekli Bitkiler:

Çiçekli bitkiler, mekânınıza güzel kokular getirmenin harika yollarından birisidir. Çiçekli bitkilerin en favori isimleri; yasemin, sümbül, gardenya ve limon ağacının çiçekleridir. Mutfakta ise taze otlar bulundurmak, güçlü şifalı kokulardan yararlanmak için en iyi tercihlerdendir. Kim nane, kekik veya fesleğenin ferahlatıcı aromasını teneffüs etmekten hoşlanmaz ki ?

Çiçekli Bitkiler

Çiçekli bitkiler evinize sadece görsel manada renk katmaz. Kokularıyla da büyüleyicidirler..

6. Taze Çiçekler:

Elbette taze çiçekler, mekânınıza canlılık ve enerji katmanın en iyi yollarından birisidir! Çiçeklerinizi artık büyük yapı marketleri ve pek çok web sitesinde de bulabiliyorsunuz. Daha fazla beklemeniz için sebep yok 🙂

Taze Çiçekler. Evinizin Kokusunu Harika Hale Getirmenin 12 Feng Shui Yolu.

Taze Çiçekler evinize hem canlılık ve renk katacaktır; hem de güzel kokular yayacak..

7. Kurutulmuş Lavanta Buketleri ve Poşetleri:

Kurutulmuş lavanta poşetlerini birçok yerde deneyebilirsiniz; yatak odası, dolap, çeşitli dolap çekmeceleri ve hatta bir şeyleri saklamak için kullandığınız depolama araçlarının içi -tabii ki bu sakladığınız nesnelerde de kokunun yayılmasına olanak verecektir-. Kokuyu hemen solumak istiyorsanız da; tek yapmanız gereken şey poşeti elinizde sıkmaktır 🙂 Kurutulmuş lavanta poşetlerini, pek çok markette ve çiçekçilerde bulabilirsiniz.

Kurutulmuş Lavanta Buketleri ve Poşetleri

Kurutulmuş Lavanta Buketleri ve Poşetleri, koyduğunuz ve yayıldığı her noktaya eşsiz güzellikte kokular saçacaktır..

8. Kendi Çiçeklerinizi Kurutun:

Bir bahçeye sahip olduğunuzu veya bir çiçekçiden, çiçek satın aldığınızı varsayarsak, onları her zaman kurutabileceğinizi ve pek çok şekilde kullanabileceğinizi asla unutmayın. Örnek verecek olursak; çay, yemek pişirirken, uçucu yağlar yapma ve evinizde belli bölgelere yerleştirme..

Kendi Çiçeklerinizi Kurutun. Evinizin Kokusunu Harika Hale Getirmenin 12 Feng Shui Yolu.

Sevdiğiniz çiçekleri kurutarakta onların eşsiz kokularından ve farklı özelliklerinden faydalanabilirsiniz..

9. Kendi Doğal Potpurinizi Yapın:

Kendi doğal potpuri’nizi yapın; bu kolay, eğlenceli ve oldukça faydalı bir iştir! Muhtemelen ticari olanların genellikle kimyasallar ve toksinlerle yüklü olduğununda farkındasınızdır, öyleyse neden kendinizinkini yaratmıyorsunuz? Onları güzel, yaratıcı kapların içinde sergileyin ve eviniz için harika, ev yapımı bir feng shui tedaviniz olsun ve eviniz renklensin, aynı zamanda da mis gibi koksun. Peki nelerden yapılır:

Bir kavanoz potpuri için şunlara ihtiyacınız olacak: 5 kuru portakal veya limon dilimi, 5 çubuk tarçın, 1 yemek kaşığı kuru zencefil parçası, 1/2 yemek kaşığı kakule, 1 yemek kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı karanfil, 1 yıldız anason, 5 damla vanilya esansiyel yağı, 5 damla tarçın esansiyel yağı, 3 siyah çay poşeti ve 1 çorba kaşığı kabak veya elmalı turta baharatı.

Kendi Doğal Potpurinizi Yapın

Portakal dilimlerinin, biraz limon ve az miktarda tarçınla birleşerek, sizi potpuri mantığıyla harmanladığını düşünün. Biraz da çam kozalağı eklediğinizde, kokunun cennetten geldiğini sanacaksınız 🙂

10. Tarçın var mı ? Kolay yoldan evinize harika kokular yayın:

Tarçın çubuklarını kaynatmak, mekânınızı tatlı ve rahatlatıcı bir aroma kokusuyla buluşturmanın en kolay yöntemidir. Karanfil, kuru portakal kabukları ve hatta kahve çekirdekleri ekleyerek deneyler yapabilir; sizin için eşsiz olan kokuyu keşfedebilirsiniz. Denemekten asla korkmayın, sonunda mutlu olacağınız bir koku harmonisini keşfedeceğinizden şüphemiz yok..

Evinizde Tarçın var mı ? Kolay yoldan evinize harika kokular yayın

Kısa ve genelde evde bulundurabileceğiniz çözümlerle, egzotik kokular yapın..

11. Mutfağınızdan mis gibi kokular mı geliyor ?

Evde taze kurabiyelerin kokulsunu solumak, neredeyse sabahları taze çekilmiş kahvenin kokusu kadar güzeldir! Yemek yapma havasında değil misin? Her şeyden çok mu üşeniyorsun ? O zaman kaynayan bir tencereye biraz ot atın veya küçük bir tencereye birkaç damla uçucu yağ damlatın ve sizi mutfağınızda mutlu edecek kokuya kolay yoldan kavuşun..

Mutfağınızdan mis gibi kokular mı geliyor

Kurabiye ve kuru pasta kokuları sevenleriniz çoktur. Sanırız güzel kokular hissetmenin en basit ve doyurucu yolu bu tekniktir. 🙂

Romantik gecelerinizi renklendirecek uçucu yağlar: Harika esans yağları

Evinizin Kokusunu Harika Hale Getirmenin 12 Feng Shui Yolu ve Tekniği..

 

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Evinizin Kokusunu Harika Hale Getirmenin 12 Feng Shui Yolu